За да бъде успешен Вашият уеб сайт, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Това включва всичко - от навигацията и визията му до лесната му ползваемост, дали сайтът е напълно адаптивен и т.н.
Фундаментални елементи при изработка на сайт
За да запазите интереса на аудиторията си и да накарате потребителя да се върне, има няколко основни елемента, които трябва да вземете под особено внимание при създаването на Вашия сайт.

Ползваемост
Много е важно потребителят да може лесно да използва и да се ориентира във Вашия сайт. Съдържанието трябва да е поднесено максимално удобно, а навигацията - интуитивна. Например, ако потребителят изпитва трудности да открие бързо това, от което се нуждае като информация, вероятността да напусне сайта само след секунди е огромна.

Други аспекти на ползваемостта, които трябва да имате предвид при проектирането на сайт, са:
- Минимален скрол на страницата
- Последователност в поднасянето на информацията
- Съвместимост с различни браузъри
- Минимално време за зареждане
- Простота и минимализъм

Време за зареждане
Всички сме посещавали сайтове, на които им отнема цяла вечност, за да се заредят докрай. Това трябва да избегнете на всяка цена. Колкото по-дълго се зарежда сайтът Ви, толкова по-голям е шансът потребителят да го напусне, още преди да е разбрал какво точно предлагате. Скоростта, с която се зарежда сайтът Ви оказва и голямо влияние върху класирането в SERP на Google.

Съдържание
Съдържанието е цар! То трябва да е уникално, полезно, разбираемо и да е релевантно както към услугите, които предлагате, така и към въпросите, които потребителят може да има, свързани с тях. Свежото съдържание значи актуалност, харесва се на Google и показва на потенциалните Ви клиенти, че сте активни.

Добра идея е да забравите за старите SEO похвати и да не "натъпквате" съдържанието с ключови думи или да се стремите към по-дълги текстове. Дългият текст ще отегчи потребителите, освен ако не е изключително информативен или забавен. Препоръчително е съдържанието да е поднесено кратко, точно и ясно. В крайна сметка, по-важната цел на текста е потребителят да остане заинтересован, а не да се опитва да "излъже" търсачките.

Доверете се на професионалистите
Няма как и не е редно всеки да разбира от всичко. Доверявайте са на опита и съветите на професионалистите в тази сфера. Препоръките, които ние Ви даваме обикновено са базирани на десетки години опит и стотици реализации, които наподобяват Вашия казус. Конкретни елементи и решения за Вашия сайт вече са били тествани многократно и са се доказали като добри или грешни за определена сфера на дейност.