Може на някои от Вас да не им се вярва, но през 2017 година, все още има много хора, които имат фирмен сайт или дори онлайн магазин и въпреки това смятат, че адаптивността му за мобилни устройства не е чак толкова важен фактор. Основният аргумент в повечето такива случаи е: "потребителите в моята сфера предпочитат да ползват настолен компютър, така че това не ме касае за момента". Онлайн мобилност

В същото време: онлайн пазаруването, комуникацията с приятелите Ви, проверката на прогнозата за времето, четенето на новини – всичко това стремглаво се прехвърли масово от традиционния десктоп към мобилните устройства, които се побират в ръката Ви. За да задържите клиентите си заинтересовани и да привлечете нови, е жизнено необходимо Вашият сайт да е пригоден за такива устройства.
А ако не заради тях, направете го заради Google – търсачката обича адаптирани за мобилен телефон сайтове и им се отблагодарява щедро с по-предни класирания...

Времето, което потребителят прекарва на мобилното си устройство се увеличи многократно през последните години. Не само, че хората използват мобилни устройства по-често, те ги използват паралелно с техните настолни компютри. Да имате достъп до уебсайт на едно устройство и да продължите да го разглеждате, от там, докъдето сте стигнали, на друго устройство е от решаващо значение.
Тази съгласуваност поддържа интереса на аудиторията към съдържанието ви, осигурявайки безпроблемна практическа работа на потребителите на различни платформи. Колкото по-лесен за ползване и навигация е вашият сайт, толкова по-посещаван и конвертируем ще бъде той!

За да бъде ефективна мобилната версия, сайтът трябва да е гъвкав по отношение размера на дисплея на мобилните устройства.
38% от хората ще спрат да разглеждат уебсайта, ако съдържанието или оформлението е непривлекателно - ако уебсайтът не се побира в мобилната платформа, която потребителят използва, то той ще напусне уебсайта Ви.

Винаги трябва да се ръководим от максимата, че по-малкото е повече. Представянето на информацията кратко и просто е от решаващо значение, тъй като мнозинството от хората само прехвърлят съдържанието на сайта, а 55% от всички разглеждания на страници получават по-малко от 15 секунди внимание.

Ако спазвате гореспоменатото правило, ще се намали и времето, за което зарежда Вашата страница. Потребителите често се разочароват, когато страниците не се зареждат достатъчно бързо, дори половин секунда забавяне на времето за зареждане на уебсайта може да доведе до 7% загуба на посещения. Също така, 40% от потребителите ще напуснат уебсайт, ако той зарежда повече от 3 секунди.

Повечето глобални сайтове вече имат повече посещения от мобилни устройства, отколкото от настолни компютри, включително гигантът за електронна търговия Amazon. Компанията обяви наскоро, че вече над 70% от клиентите пазаруват чрез мобилно устройство, вместо от традиционния компютър, чрез апликацията им или през мобилната версия.

А Вашият сайт изглежда ли добре на мобилни устройства?
Е, нашата първа консултация е напълно безплатна. Свържете се с нас и бъдете сигурни, че имаме с какво да Ви помогнем!