Въпреки двете отлагания, причинени от извънредната ситуацията покрай пандемията от COVID-19, първото издание на TEDxBurgas все пак се случи на 14 май 2022 г. в Културен дом НХК и предизвика изключително позитивни реакции сред всички присъстващи, участници и партньори на събитието.

TEDxBurgas - Creating Tomorrow

Поради лицензионни изисквания от TED, капацитетът за събитието беше ограничен, а билетите за позволения брой присъстващи, бяха разпродадени седмици преди датата на провеждане.

Дигитална агенция DIES Web е един от основните партньори на TEDxBurgas, наше дело е уеб сайта на събитието (tedxburgas.com), а част от екипа ни присъстваше през целия ден в залата и в паузите проведохме приятни разговори с част от другите партньори, лектори и гости на конференцията.

DIES Web на TEDxBurgas


Регистрацията на участниците стартира в 9:30 часа и след кратко откриване, своите мисли и идеи споделиха последователно Ивайло Тодоров, Тяна Пресолска, Йордан Янев-Зайн, Даниела Божинова, Пенка Георгиева, доц. Наталия Киселова, Златка Атанасова, Ивайло Вълчев и Теодосий Теодосиев. Самите лекции бяха максимално разнообразни, като обхванаха теми като предприемачество, медицина, екология, изкуствен интелект, магия, право, копирайтинг, литература и физика.

Йордан Янев-Зайн на TEDxBurgas


Добрата новина дойде още в самото начало на TEDxBurgas: Creating Tomorrow, ставайки ясно, че второто издание на събитието в Бургас вече е в процес на подготовка, като датата за него е 10 септември 2022 г.

Ивайло Вълчев на TEDxBurgas


Преди това с феновете на TED ще се видим във Варна на 28 май, където ще се проведе TEDxMladost: Next Generation. Дигитална агенция DIES Web отново ще е част от официалните партньори на събитието, което ще се състои в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“.

Сред лекторите са Магърдич Халваджиян, Венци Мицов, Биляна Раева, д-р Евгени Шарков, влогърът Флора, адв. Петър Славов, Джакомо Остин, Димитър Калайджиев, Гергана Радович, Ася Демирева, Димитър Вълев.

Билети и повече информация за TEDxMladost във Варна, може да откриете на tedxmladost.com.

TEDxBurgas