Тъй като 2017 година е към своя край, време е да помислим как да останем актуални на фона на бързо развиващия се уеб дизайн и през 2018 година. Уеб дизайн тенденции през 2018

Въпреки, че някои тенденции през последните години се оказаха мимолетни или експериментални, тези, изложени по-долу, са базирани изключително на подобряването на потребителското изживяване и по този начин увеличават шанса сайтът Ви да е по-посещаван и конвертируем.

Ето ги нашите пет практики, които е добре да присъстват в сайта Ви, за да очаквате успех през 2018 година.

1. Изчистен и опростен дизайн – всеки ден Интернет е наводняван от стотици хиляди нови уеб сайтове. Постоянно сме изложени на все повече и повече предложения и стимули, и е лесно човек да се загуби и обърка. През 2018 година опростените дизайни ще са още по-голям хит. Представянето на информацията на Вашия сайт кратко и просто, с по-лесна навигация е не само полезно за потребителя, но може да доведе до по-голям трафик и потенциална възвръщаемост на инвестициите. Това се постига чрез задържане на потребителя на сайта по-дълго, с по-малко стрес и по-голямо удоволствие от ненатрапчив и лесен за използване сайт. В допълнение към естетиката, опростените уеб сайтове зареждат по-бързо и се адаптират по-лесно към многобройните дисплейни размери.

2. Още по-оригинални изображения, видеоклипове и статии – една от основните тенденции през 2018 г. ще продължи да бъде нарастващото използване на уникални изображения, видео съдържание и статии. Използването на оригинално съдържание помага на марките да се открояват от тълпата и да се утвърди уникален облик, който укрепва идентичността на бранда и създава лоялни потребители. Стоковите изображения и видеоклипове ще продължат да имат своето място в уеб дизайна за определени приложения, но през 2018 г. използването на оригинално съдържание ще достигне своя връх. За да бъдете актуални и да победите конкуренцията, трябва да се наблегне на това, да се произвежда оригинално и вълнуващо съдържание редовно. Дали ще е под формата на статии, видео или фотография, новото съдържание е това, което ще накара потребителите да се върнат за още.

3. Използване на SVG графики за лого и икони – тъй като разделителната способност на мониторите и дисплеите, както и плътността на пикселите, се увеличават непрекъснато, логата и иконите могат да станат пикселизирани и непривлекателни. Чрез SVG или мащабируемата векторна графика, те могат да се мащабират и адаптират към всяка резолюция на екрана и плътност на пикселите, така че логото и иконите винаги да изглеждат перфектно. Освен че изглеждат по-добре от растерните графики, SVG не забавят даден уебсайт поради HTTP заявки. SVG може да се анимират и с JavaScript и CSS.

4. Навигация в дъното на екрана – тъй като мобилните устройства ще продължат да увеличават преднината си като платформа номер едно за уеб браузване, необходимостта от адаптиране е неизбежна. Естественият начин, по който се използват мобилните телефони, е предпоставка за това, навигационните елементи да се намират на дъното на сайта, вместо най-отгоре, което е норма при настолните платформи. Закотвената в дъното на дисплея навигация може да бъде лесно достъпна с палеца и не е нужно да се адаптира допълнително, за да се направи по-удобно изживяването на потребителя.

5. Жизнени цветове – ярките цветове ще продължат да бъдат много популярно стилистично решение и през 2018 година. Тези цветове създават усещане за вълнение и енергия, като същевременно могат да допринесат за цялостната визия на Вашия бранд. Използването на ярки цветове може да Ви помогне да се откроите, но трябва да се използват внимателно. Не използвайте ярък текст върху ярки фонове, тъй като това ще доведе до зрителни вибрации и може да предизвика напрежение в очите. Използването на двутонови изображения и градиенти, които бяха много популярни и през 2017 година се очаква да продължат да печелят още повече популярност през 2018 г.

Ние от Dies Web можем да Ви помогнем, като приложим най-новите тенденции за Вашия бизнес в областта на уеб дизайна, за да се откроявате и да бъдете конкурентноспособни.
Интернет непрекъснато се развива и е лесно да изостанете. Свържете се с нас и ще изработим за Вас идеалната печеливша стратегия.