След две отлагания, на 14 май 2022 г. в Културен дом НХК, за първи път в Бургас, ще се проведе TEDxBurgas – събитие от глобалното семейство на TEDx с вдъхновяващи лектори и идеи, които си струва да бъдат споделени.
Дигитална агенция DIES Web е един от основните партньори на конференцията, създадохме уеб сайта на събитието (tedxburgas.com) и ще се радваме да ни откриете там и да си поговорим в паузите между лекциите на TEDxBurgas 2022.

DIES Web е партньор на TEDxBurgas

За TED и TEDx
TED (Technology, Entertainment and Design) е световна поредица от конференции, основана през 1984 година, като еднократно събитие, след което конференцията се е състояла ежегодно от 1990 година в Монтерей, Калифорния. На лекторите се дават максимум 18 минути, за да представят своите идеи по най-новаторския и ангажиращ начин, по който могат.

През 2009 година, се ражда и TEDx – по същество същата концепция, само че в ръцете на хиляди независими организатори от цял свят, които търсят местни идеи, важни за локалната публика, като същевременно следват основните правила на TED.

TEDxBurgas 2022
Първото събитие TEDx в Бургас е с тема Creating Tomorrow, а домакин ще бъде зала "Тончо Русев" в обновения Културен дом НХК. Посетителите ще станат част от вълнуващи и вдъхновяващи лекции на едни от най-големите професионалисти в своята сфера, които ще се опитат да дадат отговори на въпросите - как да се подготвим за предизвикателствата, които ни предстоят; кои са важните неща днес, които могат да променят света ни утре; защо е важно да сме в час с новите тенденции, които ще определят дневния ред оттук-нататък.

DIES Web е партньор на TEDxBurgas


Кои са лекторите и темите?
Всяка една от 12-те лекции по време на събитието ще даде своята интерпретация по темата Creating Tomorrow, а сред лекторите са:

• Теодосий Теодосиев (физик и вдъхновител) - един от съвременните будители на България. На TEDxBurgas: Creating Tomorrow той ще представи своята "Приказка за физиката".
• Анна Цолова (журналист и преподавател по публична реч) - за хигиената в журналистиката, личните изпитания и цената да не се „огънеш“.
• Ивайло Тодоров (дигитален предприемач), който от няколко години развива свои бизнес идеи в България, а в момента навлиза и на пазара във Великобритания.
• Д-р Даниел Ставрев (акушер-гинеколог) - едно от ярките млади лица на българската медицина. Лекция за битката с ендометриозата днес, за да има утре.
• Доц. Пенка Георгиева (университетски преподавател, математик) - експерт в сферата на изкуствения интелект, електронната демокрация и информационните технологии.
• Доц. Наталия Киселова (eксперт по конституционно право) - за българската конституция и има ли нужда тя от промяна, за да стане животът ни по-добър.
• Златка Атанасова (медик и доброволец) - за смисъла от кръводаряването, за спасяването на животи и защо е важно доброволчеството за обществото ни.
• Йордан Янев - Зайн (илюзионист) - за бъдещето на магичното изкуство в България, както и как се предава магията на следващите поколения.
• Петко Ковачев (еколог) - за зеленото бъдеще, опазването на околната среда и българското Черноморие.

Събитието започва в 9:30 часа на 14 май 2022 г. (събота). Билети може да закупите от tedxburgas.com

Екипът на Дигитална агенция DIES Web ще очаква да Ви види там!