Много собственици на малък и среден бизнес създават и управляват сами pay-per-click кампаниите си, най-вече защото смятат, че това ще им помогне да намалят разходите си. Въпреки че опцията изглежда привлекателна, има много предимства, предлагани от дадена агенция, когато става въпрос за извличане на максимална полза от бюджета Ви в Google Ads. Една агенция притежава ноу-хау, което може да работи изцяло в полза на Вашия бизнес.

В тази статия ще изброим част от причините да наемете агенция за управление на Вашата кампания в Google Ads.
Агенция за Google реклама
Стандарти при управлението на Ads кампании
Когато става въпрос за критерии на търсене, ефективни диапазони на наддаване и вероятни проценти на реализация, агенциите имат задълбочени познания за това, как да извлекат максимална полза от кампанията. Те спестяват много време, тъй като имат задълбочен поглед върху индустрията, боравят с всички инструменти на една кампания, познават изоснови сложната терминология. Това Ви гарантира, че ефективността на кампанията, както и на бюджета Ви се управляват по най-добрия възможен начин.

В крак с новостите
Aгенциите могат да Ви предложат много допълнителни предимства като A/B тестване например. A/B тестът е метод за сравняване на две различни версии на реклама една с друга, за да се определи коя от тях се представя по-добре сред потребителите, тоест коя версия е по-добра и ще Ви донесе повече реализации, съответно повече клиенти и приходи.
Наемането на агенция Ви осигурява предимство пред конкуренцията във Вашия бранш, тъй като професионалистите боравят с най-новите методи и с вече утвърдени и работещи похвати, за да изградят за Вашия бизнес успешна маркетингова стратегия.

Две глави мислят по-добре от една...
Ако за да спестите разходи, решите сами да управлявате кампанията си в Google Ads, вероятността тя да не е ефективна и да не Ви донесе очакваните резултати, е голяма. Бързо се изчерпвате откъм идеи, опитали сте всичко, което знаете, но няма резултат? С динамичен екип зад гърба Ви, който се фокусира върху популяризирането на Вашия продукт или услугата, която предлагате, агенциите поддържат кампанията Ви ефективна със свежи идеи и иновативни начини на мислене.

Изберете правилната за Вас агенция
Ако решите да аутсорснете управлението на кампаниите си в Ads, постарайте се да намерите агенция с практически опит, работеща с клиенти във Вашата сфера. Кока Кола няма да наеме агенция, която никога не е правила реклами за напитки, така че не правете0 тази грешка. Добре би било, ако в екипа, на който ще възложите управлението на Вашите кампании, има човек, който е работил с Ваш конкурент, или има предишен опит в сферата на Вашия бизнес.

Локално базираните компании (т.е. компаниите, които обслужват определена географска област) трябва да намерят местна агенция с доказан успех в правилното таргетиране на потребители във Вашия район (всеки регион има свои собствени особености).
По-големите агенции, които оперират в цялата страна, са склонни да поемат по-платежоспособни акаунти и да управляват множество големи кампании. Така че ако сте малък или среден бизнес, локално базиран, вероятността да поемат Вашата кампания е малка, а ако го направят, няма да получите достатъчно внимание, съответно добро управление на средствата си.

Що се отнася до това, какво действително искате да възложите на външен изпълнител, помислете за всичко, което се случва в една рекламна кампания, включително:
Идентификация и настройка на ключови думи
Рекламно съдържание и графичен дизайн
Репорт
Актуализации и промени в кампаниите
В идеалния случай агенцията, която ще наемете, може да се справи с трудностите във всяка от тези сфери. Дори незначителните промени в рекламната кампания могат да отнемат много време, но цялостната ефективност да се подобри драстично.

Инвестирането в услуги на дигитална агенция, за да подпомогне развитието на Вашия бизнес, е голяма стъпка. Разяснете точно Вашите нужди и очаквания и не се страхувайте да задавате конкретни въпроси или да се оттеглите, ако не се чувствате така, сякаш получавате всичко, от което се нуждаете.

Отначало възлагайте ръководенето на кампаниите месец за месец и настоявайте за предоставяне на отчети по всяко време. Изисквайте прозрачност относно това, което агенцията прави, за да подобри резултатите от рекламната кампания и изразходването на бюджета Ви.

Ние от Dies Web притежаваме богат опит в създаването и управлението на успешни кампании в Google Ads за многобройни и разнообразни сфери на бизнеса, промотирането на услуги и продукти от всякакъв вид. Винаги сме насреща да обсъдим това, от което имате нужда и да разработим специално за Вас успешна рекламна стратегия.