Книги в Dies Web

В Dies Web сме фенове на много различни жанрове в литературата и е много трудно да класираме "най-автор", "най-книга" или каквото и да е друго "най". Но пък много искаме да споделим няколко книги, които четем в последно време и са страхотно офлайн прекарване на време.

"Светът според Кларксън" - сборник от разкази на бившия водещ на култовия Top Gear и настоящ такъв на The Grand Tour по Amazon Prime - Джерeми Кларксън. Неподправен британски хумор и описания, на които само Кларксън е способен. Скандален, циничен, без мярка и без цензура.

Втората книга е от друг любим автор - Чък Паланюк. Описват "Невидими изчадия" като книга за това "колко сме самотни, колко сме жалки, колко много искаме и колко малко сме склонни да дадем". За нас тази книга не може да се преразкаже. Който е запознат с творчетвото на Паланюк, знае какво имаме предвид.

"Проверка на реалността. Новите оръжия на маркетинга" на Гай Кавазаки е нещо като настолна книга при нас. В случая просто я препрочитаме отново. Авторът едва ли има нужда от представяне - един от най-известните предприемачи и новатори в Силициевата долина, а това може би е най-добрата му книга.

Ето го и чисто българското ни попълнение в този списък... "Отвъд играта" на Иво Иванов. Ето какво казва издателството за тази книга, а ние се съгласяваме на 100%: "Ако никога не сте попадали на текстовете на Иво, ще трябва да се приготвите за едно изненадващо приключение. Думите на автора живеят в свое собствено безжанрово пространство, а пътешествията, които ви очакват между тези две корици, са меко казано непредвидими."

От колекцията във верния Kindle пък актуална в момента е небезизвестната "Вълка от Уолстрийт" на самия Джордан Белфърт, за която само подозирахме, че прави едноименния филм да изглежда като непретенциозно и забавно филмче, което може да се гледа в компанията на децата. Е, книгата определено е the real thing!


Заинтригувахме ли Ви?

Ако имате нужда от ефективно онлайн присъствие - ще се радваме да поговорим.